JADŁOSPIS OD DNIA 16.01.2023 – 27.01.2023

16.01.23 Poniedziałek

Zupa ziemniaczana z kiełbasą 300g (1,3,4) + pieczywo mieszane – 172kcal;
porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, natka pietruszki, koperek, kiełbasa toruńska, ziemniaki, mąka tortowa, śmietana 12%;
Makaron z serem i musem truskawkowym 250g (1,2,3) – 402kcal;
makaron lubelski świderki, ser biały półtłusty, masło, margaryna mleczna, truskawki mrożone;
Kompot jabłkowy 150g – 77kcal;

17.01.23 Wtorek

Zupa ogórkowa z tartym ciastem 300g (1,2,3,4) + pieczywo mieszane – 227kcal;
porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, por, jajka, natka pietruszki, koperek, ogórki kiszone, śmietana 12%, mąka tortowa, cebula;
Gulasz wieprzowy 110g (1,3) – 272kcal; szynka bez kości, cebula, zioła, margaryna mleczna, mąka tortowa;
Kasza jęczmienna 165g (1,3) – 224kcal;
Surówka z marchewki, selera i jabłka z dodatkiem śmietany i jogurtu naturalnego 80g (3,4) – 78kcal;
Sok Tymbark multiwitamina 200g – 47kcal;
Kompot wieloowocowy 150g – 98kcal; porzeczka czarna, śliwka, truskawki, agrest, jabłka świeże.

18.01.23 Środa

Zupa pomidorowa z ryżem brązowym 300g (1,3,4) + pieczywo mieszane – 217kcal;
porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, cebula, por, natka pietruszki, koperek, koncentrat pomidorowy, mąka tortowa, śmietana 12%, ryż brązowy;
Pierogi ruskie 200g (1,2,3) – 334kcal;
ser biały półtłusty, ziemniaki, cebula, czosnek, sól morska, pieprz ziołowy, masło, margaryna mleczna, mąka tortowa, jajka;
Sok Tymbark multiwitamina 200g – 47kcal;
Kompot jabłkowy 150g – 77kcal;

19.01.23 Czwartek

Zupa rosół z makaronem 300g (1,2,4) – 170kcal;
porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, cebula, por, natka pietruszki, makaron czarnecki nitki;
Kotleciki krojone z kurczaka 90g (2,3) – 142kcal;
filet z kurczaka, cebula, pieczarki, ser żółty, czosnek, papryka czerwona, szczypiorek, mąka ziemniaczana, jajka, olej kujawski;
Ziemniaki 200g (3) – 175kcal;
masło;
Kapusta kiszona duszona z masłem I kminkiem 100g (1,3) – 59kcal
Kompot jabłkowy 150g – 77kcal;

20.01.23 Piątek

Zupa jarzynowa z lanym ciastem 300g (1,2,3,4) – 171kcal;
porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, natka pietruszki, koperek, mąka tortowa, śmietana 12%, jajka, mieszanka warzywna siedmioskładnikowa mrożona;
Paluszki rybne 75g (1,2,5) – 144kcal;
Ziemniaki 200g (3) – 175kcal;
masło;
Buraczki z chrzanem 80g – 40kcal;
Kompot wieloowocowy 150g – 98kcal; porzeczka czarna, śliwka, truskawki, agrest, jabłka świeże.

23.01.23 Poniedziałek

Zupa żurek z 1/2 jajka 330g (1,2,3,4) + pieczywo mieszane – 160kcal;
porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, żurek zakwas, majeranek, czosnek, jajka śmietana 12%, mąka tortowa;
Ryż z jabłkami 250g (3) – 310kcal;
ryż, mleko, jabłka, cukier waniliowy, margaryna mleczna;
Deser Monte 100g (3) – 195kcal;
Kompot wieloowocowy 150g – 98kcal; porzeczka czarna, śliwka, truskawki, agrest, jabłka świeże.

24.01.23 Wtorek

Zupa krem z zielonego groszku z grzankami 320g (1,3,4) – 174kcal;
porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, natka pietruszki, koperek, groszek zielony mrożony, grzanki z bułki wrocławskiej, śmietana 12%, mąka tortowa;
Spaghetii z sosem mięsno – warzywnym 250g (1,2,3,4) – 432kcal;
szynka bez kości, marchew, pietruszka, seler, cebula, kapusta biała, papryka czerwona, koncentrat pomidorowy, makaron lubelski spaghetii, masło, margaryna mleczna;
Sok Tymbark multiwitamina 200g – 47kcal;
Kompot jabłkowy 150g – 77kcal;

25.01.23 Środa

Zupa krupnik 300g (1,3,4) + pieczywo mieszane – 154kcal;
porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, cebula, por, natka pietruszki, koperek, kapusta biała ziemniaki, kasza jęczmienna, śmietana 12%, mąka tortowa;
Kopytka z masłem i musem truskawkowym 250g (1,2,3) – 411kcal;
ser biały półtłusty, ziemniaki, mąka tortowa, mąka ziemniaczana, jajka, masło, margaryna mleczna, truskawki mrożone;
Sok Tymbark multiwitamina 200g – 47kcal;
Kompot jabłkowy 150g – 77kcal;

26.01.23 Czwartek

Zupa rosół z tartym ciastem 300g (1,2,4) – 159kcal;
porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, cebula, por, mąka tortowa, cebula, natka pietruszki, jajka;
Kotlet drobiowy panierowany 90g (1,2) – 237kcal;
filet z kurczaka, mąka tortowa, bułka tarta, jajka, olej kujawski;
Ziemniaki 200g (3) – 175kcal;
masło;
Surówka z warzyw mieszanych 85g (4) – 91kcal;
marchew, pietruszka, seler, por, kapusta biała, ogórki kiszone, cebula, jabłka, krem z gorczycy, oliwa z oliwek;
Kompot wieloowocowy 150g – 98kcal; porzeczka czarna, śliwka, truskawki, agrest, jabłka świeże.

27.01.23 Piątek

Zupa kalafiorowa z ryżem brązowym 300g (1,3,4) + pieczywo mieszane – 203kcal;
porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, cebula, por, mąka tortowa, cebula, natka pietruszki, kalafior mrożony, ryż brązowy, śmietana 12%;
Ryba panierowana 90g (1,2,5) – 198kcal;
filet z mintaja, mąka tortowa, bułka tarta, jajka, olej kujawski;
Ziemniaki 200g (3) – 175kcal;
masło;
Surówka z kapusty czerwonej, cebuli, pora i jabłka 80g – 65kcal;
Kompot wieloowocowy 150g – 98kcal; porzeczka czarna, śliwka, truskawki, agrest, jabłka świeże.

Informacja na temat obecnych w serwowanych potrawach składników powodujących alergię lub reakcję alergiczną:

  1. ziarna zbóż 2. jajka 3. mleko 4. seler 5. ryby