Poniedziałek (13.01.25)
Zupa ogórkowa z ziemniakami 300g (1,3,4) + pieczywo mieszane – 227kcal;
porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, natka pietruszki, koperek, ogórki kiszone, ziemniaki, mąka kukurydziana, śmietana 12%;
Makaron z serem i musem truskawkowym 250g(1,2,3) – 402kcal;
makaron lubelski świderki, masło, ser biały półtłusty, truskawki mrożone;
Kompot jabłkowy 150g – 77kcal;
Wtorek (14.01.25)
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami320g (1,3,4) – 174kcal;
porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, groszek zielony mrożony, grzanki z bułki wrocławskiej, śmietana 12%, mąka kukurydziana;
Gulasz wieprzowy 110g – 272kcal;
szynka bez kości, zioła, olej kujawski, cebula, mąka ziemniaczana;
Kasza jęczmienna 165g (1,3) – 224kcal;
Fasolka szparagowa zielona80g – 31kcal;
Kompot jabłkowy 150g – 77kcal;
Środa (15.01.25)
Zupa krupnik 300g (1,3,4) + pieczywo mieszane – 154kcal;
porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, kapusta biała, kasza jęczmienna, śmietana 12%, mąka kukurydziana;
Naleśniki z serem i dżemem 200g (1,2,3) – 438kcal;
mleko, mąka tortowa, jajka, ser biały półtłusty, śmietana 12%, dżem truskawkowy niskosłodzony, olej kujawski, cukier waniliowy;
Kompot jabłkowy 150g – 77kcal;
Czwartek (16.01.25)
Zupa rosół z tartym ciastem 300g (1,2,4) – 159kcal;
porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, cebula, koperek, jajka, mąka tortowa;
Bitki drobiowe 60g – 185kcal;
filet z kurczaka, zioła, cebula, olej kujawski
Ziemniaki 200g (3) – 175kcal;
masło;
Surówka z warzyw mieszanych 85g (4) – 91kcal;
kapusta biała, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, szczypiorek, ogórki kiszone, oliwa z oliwek, krem z gorczycy;
Kompot wieloowocowy 150g – 98kcal;
porzeczka czarna, śliwka, truskawki, agrest, jabłka świeże.
Piątek (17.01.25 )
Zupa kalafiorowa z ryżem brązowym 300g (3,4) – 117kcal;
porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, cebula, koperek, kalafior mrożony, ryż brązowy, mąka kukurydziana, śmietana 12%;
Ryba panierowana 90g (1,2,5) – 198kcal;
filet z mintaja, bułka tarta, mąka tortowa, jajka, olej kujawski;
Ziemniaki 200g (3) – 175kcal;
masło;
Surówka z czerwonej kapusty, pora, jabłka i cebuli z dodatkiem oliwy z oliwek 80g – 65kcal;
Kompot wieloowocowy 150g – 98kcal;
porzeczka czarna, śliwka, truskawki, agrest, jabłka świeże.
Informacja na temat obecnych w serwowanych potrawach składników powodujących alergię lub reakcję alergiczną:
1. ziarna zbóż 2. jajka 3. mleko 4. seler 5. ryby