JADŁOSPIS

10.02-14.02

Poniedziałek                        
Zupa ziemniaczana z kiełbasą (1,3,4) + pieczywo mieszane – 172kcal;
porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, natka pietruszki, koperek, kiełbasa podwawelska, ziemniaki, mąka kukurydziana, śmietana 12%;

Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem 200g (1,2,3) – 470kcal;

mąka tortowa, jajka, cukier waniliowy, mleko, olej kujawski, jabłka, drożdże, cukier puder;

Sok Tymbark multiwitamina 200g – 47kcal; 

Kompot wieloowocowy 150g – 98kcal; porzeczka czarna, śliwka, truskawki, agrest, jabłka świeże.

7) Wtorek                            

Zupa krem brokułowy z grzankami 320g (1,3,4) – 159kcal;
porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, brokuły mrożone, grzanki z bułki wrocławskiej, śmietana 12%, mąka kukurydziana, natka pietruszki, koperek

Gulasz wieprzowy 110g – 272kcal;
szynka bez kości, zioła, olej kujawski, cebula, mąka ziemniaczana;

Kasza jęczmienna 165g (1,3) – 224kcal;

Surówka z marchewki I jabłka 80g – 56kcal;

Kompot jabłkowy 150g – 77kcal;

8) Środa                                

Zupa fasolowa z łazankami i kiełbasą 300g (1,2,4) – 245kcal;

 porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, fasola Jaś, natka pietruszki, kiełbasa podwawelska, makaron lubelski łazanki;

Kopytka z masłem i musem truskawkowym 250g (1,2,3,4) – 411kcal;
ser biały półtłusty, ziemniaki, mąka tortowa, mąka ziemniaczana, masło, truskawki mrożone;             

Kompot jabłkowy 150g – 77kcal;

9) Czwartek                        

Zupa rosół z tartym ciastem 300g (1,2,4) – 159kcal;

porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, cebula, koperek, jajka, mąka tortowa;

Bitki drobiowe z ziołami i cebulą 60g – 185kcal;        

filet z kurczaka, zioła, cebula, olej kujawski;
Ziemniaki 200g (3) – 175kcal;

;

Surówka z warzyw mieszanych 85g (4) – 91kcal;        
kapusta biała, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, szczypiorek, ogórki kiszone, oliwa z oliwek, krem z gorczycy;

Kompot wieloowocowy 150g – 98kcal;   porzeczka czarna, śliwka, truskawki, agrest, jabłka świeże.

10) Piątek                            

Zupa pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym 300g (1,2,3,4) – 240kcal;

porcja drobiowa, marchew, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, cebula, koperek, koncentrat pomidorowy pudliszki, makaron pełnoziarnisty lubelski, mąka kukurydziana, śmietana 12%;

Medaliony z morszczuka panierowane 90g (1,2,5) – 130kcal;

filet z morszczuka, bułka tarta, mąka tortowa, jajka, olej kujawski;

Ziemniaki 200g (3) – 175kcal;

masło;

Surówka z kapusty kiszonej, marchewki, pora i papryki 80g – 74kcal;
Kompot wieloowocowy 150g – 98kcal; 
porzeczka czarna, śliwka, truskawki, agrest, jabłka świeże.     

Informacja na temat obecnych w serwowanych potrawach składników powodujących alergię lub reakcję alergiczną:

1. ziarna zbóż 2. jajka 3. mleko 4. seler 5. ryby